In gura presei vizuale

Un blog care protesteaza impotriva tabloidizarii si trivializarii programelor TV. Comentarii si cronici TV. Ce as dori sa vedem si mai ales ce as dori sa nu mai vedem la televizor. Gata cu emisiunile pentru prosti. Se poate si altfel!

luni, 24 noiembrie 2008

La şuetă cu Bahmu... şi alte panarame

Deschid televizorul acum câteva zile - dracu' m-a pus? - şi dau într-un canal turcesc. Kanal D, adică. În kanal, ca în kanal, tot felul de mizerii.
Subiectele, şi ele, pe măsură. Dau mai jos o listă de discuţii:
- despre lansarea suplimentului Libertăţii, 69 de poziţii sexuale
- despre cracii Marinelei Niţu, fosta iubită cu botul umflat de silicon a Luceafărului huilei, Miron Cozma
- despre părul de pe picioare, în general şi în particular
- Bahmu încercând să stoarcă de la Alina Plugaru şi o altă panaramă aflată în platou secretele meseriei de actriţă porno
- dacă afro-moldoveanca Laurette, fosta gagică a lui Ogică, în prezent asistenta lui Bahmu, va merge la un concurs la Istambul sau la şcoala de corecţie (variantă ce pare mult mai plauzibilă)
- Alina Plugaru, arătându-i în direct, la ora 16,20 după-amiaza spectatorului plătit din public, dl. Alexandru, poziţia misionarului (scuzaţi de întrebare, d-le Alexandru, dar se poate ca la vârsta dumneavoastră să nu cunoaşteţi poziţia misionarului?)
Emisiunea se încheie apoteotic cu un cântec despre tanga interpretat de trupa Varză. Şi emisiunea tot aşa - o varză.
Doamna Bahmu, nu vă supăraţi, parcă cu gunoaiele se ocupa soţul dumneavoastră. Sau e cumva molipsitor?

Trăim în România şi asta ne oftică tot timpul!

Etichete: , , ,

Cu ce ne chinuie televiziunile

În primul rând, daţi-mi voie să-mi urez singură Bun venit în blogosferă. E prima mea postare. Apoi, să vă spun şi ce caut eu aici.

Cred că nu sunt singura care e nemulţumită, dacă nu chiar jignită, de calitatea programelor TV. Aşa că m-am hotărât să lupt - sau măcar să protestez - împotriva tabloidizării şi trivializării programelor televiziunilor. Caut aliaţi - dacă şi tu gândeşti ca mine, hai să vedem ce putem să facem împreună.

Să vedem ce prezentau televiziunile româneşti astăzi, 24.11.2008, între orele 17,10 - 17,30, oră la care omul vine acasă de la muncă, obosit şi stresat de problemele de la muncă şi din trafic, şi vrea să se destindă.

În ordinea în care sunt selectate canalele la televizorul meu:



- Kanal D ne serveşte o telenovelă turcească;

- National TV - un film indian în reluare;

- La Realitatea TV scrie mare, pe ecran, în timpul unui program de ştiri: TOT MAI MULŢI ŞOMERI. Mergem mai departe;

- Antena 3 - nişte ştiri triste;

- Antena 1, emisiunea Acces direct, încercând să copieze modelul aducător de rating, încearcă să dezlege Misterele morţii lui Codrin şi a Mirelei (vă rog, nu mă întrebaţi cine sunt - sau au fost - aceştia);

- La TVR1 o doamnă care vorbeşte englezeşte cu accent canadian pune un ou într-un aluat;

- La Prima TV, Teo, pe ultima sută de metri, vorbeşte cu un dansator în maieu, apoi despre aura lui Cătălin Botezatu care ne ameninţă de vreo câteva luni că nu mai apare la televizor, dar el apare în continuare la televizor şi mai aduce cu el şi nişte băieţi în chiloţi cu căşti şi ochelari de sudori (ştii cum e, când te trezeşti plină de sudori...);

- TVR2 face publicitate electorală;

- La ProTV sunt ştirile de la ora 5: pe burtieră - DEPĂŞIRE FATALĂ , o maşină făcută praf, rude jelind;

- La OTV, Sorin Minea promite că În echipă cu oamenii din Ilfov, îl voi învinge pe Tăriceanu în alegeri. FOARTE TARE! (comentariul OTV, nu al meu);

- La B1TV, la Poveşti de viaţă, toată lumea plânge. Dau repede mai departe;

- Trinitas TV: trei popi cântă prohodul;

- La Etno TV, Adriana Nu-ştiu-cum ţopăie şi cântă vesel, pe un text trist:

Nu fi sluga banilor,

Tu să fii stăpânul lor,

Că banu' vine şi pleacă,

Tu trăieşti numai o dată!

- La ProCinema e nişte publicitate între două reluări;

- La Antena 2, Radu Ille dă în reluare cu clopu'n podea;

- Şi, în sfârşit, Romantica prezintă, normal, o telenovelă.



Şi ne mai mirăm că statisticile ne plasează printre cele mai triste popoare din lume?! Colac peste pupăză, în acelaşi timp, pe ecranul monitorului messengerul mă avertizează că tocmai mi-a sosit un mesaj de la o agenţie de ştiri , mesaj cu titlul: România va intra în recesiune în 2009.

Ce poate alege din cele de mai sus o persoană cu un oarece nivel de educaţie şi de cultură? Să citească o carte, îmi veţi spune. Totuşi, şi eu plătesc taxa TV, plătesc cablul. Oare n-ar trebui să găsesc şi eu, dintre atâtea programe, ceva care să mă mulţumească? Consider că am dreptul să găsesc, printre zeci de televiziuni, şi ceva pe gustul meu.Poate n-ar fi rău, într-adevăr, să-l dăm dracului de televizor şi să facem ceva mai util, să muncim, de exemplu. După cum am citit în Wikipedia, volumul de timp consacrat televiziunii este egal cu cel alocat muncii, aprox. 39 miliarde de ore (la nivel global, desigur). Specialiştii afirmă că, dacă n-ar fi existat televiziunea, produsul intern brut s-ar fi dublat. Hmm, poate la nemţi. La noi, s-ar fi găsit ceva în loc care să ne ferească să dăm în brânci cu munca.

Pentru că, parafrazându-l pe Mircea Badea, că oricum l-am avut în gând şi când am ales numele blogului,



Trăim în România şi asta ne oftică tot timpul!



Apropo de emisiunea lui Mircea Badea, voi vorbi în curând şi de emisiunile - din păcate foarte puţine la număr - care îmi plac.



Etichete: , , ,